Belföld

Így működött a magyar titkosszolgák megfigyelőprogramja

hacking-team(960x640).jpg (Array)
hacking-team(960x640).jpg (Array)

Szinte olyan egyszerűen telepíthető, mint egy szövegszerkesztő program. A fejlesztők viszont elég ostobák voltak ahhoz, hogy minden nyilvánosságra kerüljön.

Most már mindenki láthatja, hogyan figyeltek meg embereket a magyar titkosszolgálatok – egy biztonsági cég szakértőjének sikerült telepítenie azt a szoftvert, amit mobilos és internetes lehallgatáshoz használtak.

Korábban megírtuk: a magyar titkosszolgálat a világ legostobább hackercégével üzletelt, aminek az lett a vége, hogy nyilvánosságra került a levelezés, amit velük folytattak és még az Információs Hivatal egyik fedőcégét is lebuktatták. Az olasz Hacking Team által forgalmazott kémszoftver forráskódja, sőt telepítőkészlete is elérhetővé vált az interneten.

Az Index azt írja: a kémszoftver szinte olyan egyszerűen telepíthető, mint bármilyen hétköznapi program, akár egy szövegszerkesztő. Megnyitás után úgy válogathatunk a funkciók közül, mint a piacon: lehallgathatjuk a hívásokat, megfigyelhetjük az üzeneteket, letölthetjük a megfigyelt személy dokumentumait, képeit, de azt is megnézhetjük, mi van épp a képernyőjén, milyen honlapokat látogat, sőt, bekapcsolhatjuk a kamerát, megfigyelhetjük a jelszavakat. A telepítés végén kapunk egy olyan telepítőcsomagot, amit valahogy észrevétlenül el kell juttatni a célszemély gépére.

Amint a csomag célba ér, a titkosszolgák meggyőződhetnek arról, hogy jó célpontot figyelnek-e és máris megkapnak minden bizalmas adatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik