Belföld

Begurult a Kehi, majd ő elvégzi a rendőrök és ügyészek munkáját

kehi(430x286).jpg (Array)
kehi(430x286).jpg (Array)

Egy LMP-s állította, a hivatal EU-s pénzt herdált el, erre feljelentették. Az ügyészség és rendőrség ejtette az ügyet, ezen felbőszültek a kehisek.

Igaz, hogy a rendőrség és az ügyészség is megszüntette a nyomozást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) kőkeményen bíráló LMP-s Hadházy Ákos ellen, a Kehi a saját kezébe vette az igazság szolgáltatását – írja a Magyar Nemzet keddi száma.

A lap szerint pótmagánvádlóként akar a hivatal elégtételt venni Hadházyn, mert januárban azt állította, a Kehi is részt vesz az uniós pénzek “elherdálásában” és bűncselekményt követ el ezzel. Az LMP-s politikus szerint a Kehi nettó 17 millió forintért értékelhetetlen tanulmányokra vett fel EU-s pénzeket, az eredmény pedig csak egy néhány oldalas elnöki utasítás lett, ami általánosságokat tartalmaz.

Hadházy Ákos

A Kehi erre borzasztóan berágott, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás gyanúja miatt tett feljelentést, ami nagy bukta lett, a nyomozást megszüntették. A Kehi közleményekben ostorozta a rendőrséget és az ügyészséget, azt írták, elvégzik a hatóságok helyett a munkát. Szerintük a véleménynyilvánítás szabadsága nem adhat felhatalmazást arra, hogy a közszolgálati dolgozókat támadja valaki.

A Nemzet kereste a Kehit, hogy milyen munkát és hogyan akarnak a hatóságok helyett elvégezni, de nem válaszoltak. Hadházy viszont örömmel áll a pótmagánvád elé, mert így végre bíróságra kerülhet az ügy.

Frissítés: Megkésve, de nem megtörve a Kehi is reagált, és közleményt adott ki “A Kehi örül Hadházy örömének” címmel. Valamiért behozzák azt is, hogy 19 bíróság EU-s tematika mentén a Kehi-ével azonos szervezetfejlesztést hajtott végre, és remélik, Hadházy nem fog majd emiatt a bíróság elfogulatlanságára hivatkozni. Megemlítik még, hogy egy Hadházyhoz köthető civil szervezetnek 10 millió forint támogatást kellett visszafizetnie szabálytalan felhasználás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik