Belföld

„A selejt bosszúja” – Geszti a kormány plakátjairól

geszti-peter(1)(960x640).jpg (Array)
geszti-peter(1)(960x640).jpg (Array)

A Magyar Narancs nagyinterjújának előzeteséből kiderül, mit gondol a nagy plakátháborúról.

Geszti Péter bízik abban, hogy idén is lesz ARC kiállítás. A kollégái nap mint nap sokat tesznek ezért, bár pénzgyűjtési akciójuk nem volt sikeres, aminek egyik oka, hogy véletlenül szélárnyékba kerültek a Kétfarkú–Vastagbőr-kampány miatt. Másrészről nem volt még kellő tapasztalatuk az online forrásgyűjtés terén.

A kormány plakátjairól

„Néztük bent az ügynökségen a munkatársaimmal a legújabb kormánypropagandát, ezeket a buborékos plakátokat. Tiszta 1.0… Azon röhögtünk, hogy van egy idős hölgy a plakáton, és olyan szarul van körbevágva a haja, mintha búra lenne a fején. Aki ennyi pénzért ezt csinálta, megcsinálhatta volna rendesen. A selejt bosszúja.”

A Kétfarkú–Vastagbőr ellenkampányáról 

Geszti azt tökös kezdeményezésnek tartja, bár végső soron megint a kormány járhat jól.

„Azzal, hogy ez a rengeteg beszélgetés, cikk, mém és most már plakát az utcán is megjelenik, az újra és újra lehetőséget ad a kormánynak, hogy az ország védelmezőjének szerepében villogjon. Nekik ez megéri, mert ettől a szavazóbázisuk újra összeáll.”

Geszti szerint nagyon meg kéne gondolni, milyen üzenetet érdemes kirakni.

„Mert ha az a játék lényege, hogy az egyik oldal üzenget a sajátjainak, a másik pedig ezen hőbörög, akkor azon is kéne töprengeni, hogy a „tieidnek” mit üzensz, azon túl, hogy feltartott középső ujjal szembeszállsz azzal, amit a kormány állít. Mert ha csak az utóbbi van, akkor akaratlanul is róla beszélsz. Az pedig neki jó.”

A teljes interjú a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik