Belföld

Fodor Gábor: Orbán útja az unióból kifelé vezet

A Liberálisok pértelnöke szerint azzal, hogy az ország egyetlen menekült befogadását sem vállalta, Orbán szégyent hozott minden állampolgárra.

Azzal, hogy hazánk egyetlen menekült befogadását sem vállalta a unió belügyminisztereinek tegnapi tanácskozásán Orbán Viktor egyrészt szégyent hozott Magyarországra, annak minden állampolgárára, másrészt a magyar kormányfő ismét tanújelét adta annak, hogy hazánkat szívesebben látná az unión kívül – kezdi kedden kiadott közleményében a Liberálisok pártelnöke.

Mint írja, Orbán Viktor már tusványosi beszédében világossá tette, hogy az unió elhagyására készül. Fodor úgy látja: Orbán programjának minden egyes pontjára igaz, hogy az csakis egy unión kívüli Magyarországon valósítható meg, “legyen szó a nemzeti nagytőkések” helyzetbe hozásáról a külföldiek rovására, az energiaszektor államosításáról, a döntően magyar tulajdonú bankrendszerről, a halálbüntetés emlegetéséről vagy éppen a most zajló kerítésépítésről.”

A Liberálisok elkötelezetettek az unió mellett, Magyarország jövője, fejlődése csakis az union belül, a jogállamiság értékrendjében képzelhető el – zárta sorait Fodor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik