Belföld

Éhségszrájkol egy nagymama a Győri Járásbíróság előtt

Figyelemfelkeltő akciójának célja, hogy súlyos balesetet szenvedett lányát támogassa egy gyermekelhelyezési perben - írta meg a Kisalföld.

Kissné Élő Mária lánya, Renáta szörnyű balesetet szenvedett: frontálisan ütközött egy darus tűzoltóautóval. Édesanyja segítségének és saját kitartásának hála felállt a kerekesszékből, most gyermekéért küzd – számol be a Kisalföld.

Renáta balesete előtt egyedül nevelte kétéves kisfiát és lányát, Noémit, aki most is vele van. Az édesanya bevallása szerint kisfia apjával már balesete előtt megromlott a kapcsolata. “Amíg kórházban voltam, magához vette a kisfiunkat, akit most a bírói végzés miatt csak kéthetente láthatok. Azt szeretném, ha egy hétig nálam, egy hétig az apjánál lehetne, ne kelljen megint kiszakadnia a környezetéből” – mondta el a lapnak Renáta.

Dr. Máté Kinga bírósági szóvivő megerősítette: az apa által indított per idejére valóban a férfinél helyezték el ideiglenesen a kisfiút, és ha a kéthetenkénti láthatás módjával kapcsolatban bármilyen sérelem felmerül, azt van módjuk a feleknek tisztázni. A perpatvart már mediációs útra terelték. Noémit az édesanyja neveli, de miatta is folyik egy per.

“Nem az éhhalál a célom”

A nagymama hétfőn, kilenc órakor kezdett éhségsztrájkba a Győri Járásbíróság előtt. Vele volt lánya is, majd később sorstársi szolidaritásból egy fogyatékkal élő hölgy is csatlakozott hozzájuk.

“Addig szeretnék itt lenni, míg választ nem kapunk a bíróságnak, az érintett önkormányzatnak és a gyámügynek feltett kérdéseinkre. Nyolctól négy óráig fogok itt ülni, vitamint szedek. Nem az éhhalál a célom, tehát ha hetek múlva is ugyanitt tart az ügy, az éhségsztrájkot abbahagyom, de az ülősztrájkot azt nem” – mondta el a hírportálnak a nagymama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik