Belföld

Kiderült, hová ment a kampánypénzt: 724 ezerért vett tollakat egy jelölt

Csokis-keksz(210x140).jpg (Array)
Csokis-keksz(210x140).jpg (Array)

Öngyújtókra, tollakra, ruhákra és csokis kekszre is jelentős összeget költöttek az egymilliós keretükből a jelöltek – írja a Blikk.

Miután az Átlátszó kiperelte a részletes nyilatkozatokat, amelyeken a választáson induló egyéni jelölteknek kellett elszámolniuk az államkincstárnak kiderült, hogy a kacatok közül a legnépszerűbb az öngyújtó és a golyóstoll volt, amelyet számolatlanul osztogattak a jelöltek – derül ki a Blikk cikkéből.

Mindkét ilyen ajándékot szívesen adta Tállai András fideszes belügyi államtitkár, aki 393 ezer forintot költött a szuvenírokra. Ám túltett rajta Csenger-Zalán Zsolt Pest megyei fideszes jelölt, aki bár csak tollakban utazott, de azokra 724 ezer forintot fordított. Az interneten fellelhető legolcsóbb reklámtollak árát nézve akár 15 ezer darabot is megrendelhetett.

A kecskeméti Somodi Milán függetlenként felruházkodott, és 29 900 forintért vett övet és cipőt, majd 83 ezer forintot költött ruhára. Béres József (Magyar Gazdaság Párt) pedig szinte csak üzemanyagszámlát adott le. A 250 ezer forintos üzemanyagköltséghez naponta 350 kilométert kellett autóznia.

Engler Ildikó, a Nemzeti Érdekekért Párt jelöltje 857 ezer forintért rendelt szolgáltatásokat a Victoria Finance Kft.-től, amely cégnek 2013 végéig ő maga volt a tulajdonosa.

Nyakó István, az MSZP korábbi szóvivője a Hócipő Kft.-nek fizetett 152 ezer forintot kultúrműsorért, míg Harrach Péternek, a KDNP alelnöke 381 ezer forintot is megért egy Balázs Fecó-produkció.

Potápi Árpád, a Miniszterelnökség államtitkára egy fórumra Kövér Lászlót hívta meg, majd a rendezvény után a párt aktivistái 66 700 forintért ebédelhettek a házelnökkel, de a jelölt 11 200 forintot számolt el csokis kekszre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik