Belföld

Schmitt Pál a sztár az év legviccesebb diplomaosztóján

schmitt pál tf diplomaosztó 1 (Array)
schmitt pál tf diplomaosztó 1 (Array)

200 hallgató, egy furcsán díszdoktorrá lett rektor és egy bukott államfő bemegy egy sportcsarnokba. Ez nem egy pesti vicc kezdete, hanem a valóság.

Mostmár önálló szervezet a Testnevelési Egyetem, és végre egy pöpec diplomaosztót is rendeztek a hallgatóiknak, akik szabályosan, hivatkozásokkal ellátva, saját kútfőből sokat merítve megírták szakdolgozataikat, majd leállamvizsgáztak. De a fantasztikum nem is ebben van.

 

Megjelent ugyanis a pódiumon, a tanári kar csapatában Schmitt Pál, aki egy életre legendává lett másolt dolgozatával, amit az intézmény előző szenátusa is elkaszált utólag, megfosztva Schmittet a doktori címétől. Schmitt lemondott, ennek ellenére ott trónolt az egyetem avatóján (a lenti képen világos öltönyben), ahol Mocsai Lajos rektor is megjelent, aki pedig Debrecenben lobbizott ki magának egy díszdoktori címet. Forrásunk így ír a történtekről:

“A Testnevelési Egyetem diplomaosztóján ott van Schmitt Pál, végig köztársasági elnökként emlegetve, 200 olyan frissen diplomázott elé szép példaként állítva, aki épp most védte meg a szakdolgozatát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik