Belföld

Jöhet a Lázár-Tarlós fegyverszünet

tarlos(960x640).jpg (Array)
tarlos(960x640).jpg (Array)

Csak belátta a miniszter és a főpolgármester, hogy nem a magyar politikai kultúra csúcsa az egymásnak üzengetés és a szájkarate.

Kormányzati forrásokból úgy tudja a Népszabadság, hogy megszűnhet a médiában egymást ostorozó két nagy ellenfél, Lázár János miniszterelnökségi miniszter és Tarlós István budapesti főpolgármester háborúja.

Már tavaly kipattant a szájkarate-háború köztük – emlékeztet a lap. A legfőbb vitapont az volt, mennyi forrásra számíthat a főváros a kormánytól: Lázár legendásan nem akarja túltámogatni Budapestet, Tarlós pedig legendásan állítja, szükség van a kormányzati forrásokra, már csak azért is, mert törvényi kötelettség pl. a pénznyelő BKV üzemeltetése.

A lap felidézi, ahogy tavaly nyáron Tarlós az irodájában üvöltözött az odalátogató Lázárral. Tarlós márpedig ragaszkodik hozzá, hogy második ciklusát úgy fejezze be, hogy rendezte a BKV és a lerohadt 3-as metró ügyét. Tarlósnak az a szerencséje, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel is jóban van, de gyakran egyeztet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel és Orbán Viktor kormányfővel is.

A főpolgármester mindenesetre felkért négy kerületi polgármestert, hogy készítsenek javaslatot a BKV konszolidálására, ezt szeptemberben mutatják meg a kormánynak. Eközben Tarlós a nagy simicskátlanításhoz se csatlakozott, változatlanul nyilatkozik a Hír TV-nek és a Magyar Nemzetnek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik