Belföld

Felsőgagyon és Somogyviszlón is polgármestert választottak

választás, kiállítás (Array)
választás, kiállítás (Array)

A demokrácia ünnepe volt a mai, a boltok nem, de a szavazófülkék kinyitottak. Ki nyert? Megírom.

Szabó Krisztián függetlenként induló jelöltet választották meg ismét a vasárnapi időközi voksoláson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagy polgármesterének – közölte a szavazatok összeszámolása után Kerékgyártó Judit jegyző az MTI-vel.

Az időközi választást azért tartották a községben, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát. Szabó Krisztián egyedüli jelöltként indult újra a polgármesteri posztért. A névjegyzékben szereplő 158 felsőgagyi lakos közül 94-en szavaztak, a régi-új polgármester 88 voksot kapott.

A településen önkormányzati képviselőket is választottak vasárnap, a négy képviselői helyre hét független jelölt pályázott.

Három független jelölt közül Szabó Béla Györgyöt választották polgármesterré a Baranya megyei Somogyviszlón vasárnap.

Borsos Kinga körjegyző az MTI-nek elmondta, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a településen tavasszal, a korábbi községvezető halála miatt tartott, ugyancsak időközi voksoláson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb helybéli által támogatott Méhészné Márkus Mária és Szabó Béla György között.

A 263 lakosú község 203 választópolgára közül 140-en vettek részt a vasárnapi választáson, amelyen Szabó Béla György 61, Méhészné Márkus Mária 45, Czupor Gábor pedig 33 szavazatot kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik