Belföld

A demokrácia ünnepe lesz ma Borsodban és Baranyában

választás, kiállítás (Array)
választás, kiállítás (Array)

Négy településen is időközi választást tartanak, új képviselő-testületek alakulhatnak, de sok helyen a polgármesteri székért is irgalmatlan verseny van.

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a baranyai Bezedeken és Somogyviszlón, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagyon és Szendrőládon.

Bezedeken azért választanak önkormányzati képviselőket, mert a testület áprilisban feloszlatta magát. A négy képviselői helyre öt független jelölt pályázik. A 246 lakosú település 218 választópolgára egy szavazókörben voksolhat.

A szintén baranyai Somogyviszlóban az április végén tartott időközi választáson – amit a korábbi polgármester halála miatt írtak ki – szavazategyenlőség alakult ki két jelölt között, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A településvezetői posztért három független jelölt indul, rájuk a 263 lelkes község 203 választópolgára egy szavazókörben voksolhat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagy és Szendrőlád lakosai polgármestert és képviselő-testületet is választanak, miután a testületek áprilisban feloszlatták magukat. Felsőgagyban a polgármesteri posztért egy független jelölt indul, aki áprilisig betöltötte a tisztséget, míg a négy önkormányzati képviselői helyre heten pályáznak, valamennyien függetlenként. A névjegyzékben 158 lakos szerepel.

Szendrőládon a településvezetői posztra két független jelölt pályázik, a hat önkormányzati képviselői helyért pedig huszonhárman indulnak, valamennyien független jelöltként. A névjegyzékben 1260 helybéli szerepel. Szavazni mindenhol reggel 6-tól este 7 óráig lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik