Belföld

Megújuló Magyarországról álmodik az LMP

A párt azt reméli, képes nagy változást hozni az életünkbe.A tisztújításon beszéltek az előttük álló nagy feladatokról.

 

Újraválasztották az LMP két társelnökét, Schiffer Andrást és Szél Bernadettet, valamint Vida Attila elnökségi titkárt a párt budapesti  tisztújító kongresszusán, szombaton. Az eseményen megválasztották a kilenctagú elnökséget is, benne a társelnökökkel és a titkárral.

A társelnöki posztért csak Schiffer András és Szél Bernadett indultak.

Az LMP elnökségébe újra bekerült Keresztes László Lóránt és Gertsmár Ferenc önkormányzati képviselő, valamint Lengyel Szilvia volt parlamenti képviselő. A testület új tagja a korábban a Fideszben politizáló Hadházy Ákos, az LMP központi irodáját vezető Gál József, valamint Ferenczi István kispesti önkormányzati képviselő.

Az elnökség mandátuma másfél évre szól.

A szavazást követő sajtótájékoztatón az elnökség tagjait bemutató Schiffer András a következő másfél év feladatának nevezte, hogy 2017-re mind a 106 egyéni választókerületbe elvigyék “egy megújuló Magyarország hírét”.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy az elmúlt 25 évben kormányzó  “rendszerpártok kora leáldozott”. Az LMP elnökségének pedig az a legfontosabb feladata, hogy bebizonyítsa: a Fidesznek nem a Jobbik az alternatívája, hanem egy olyan demokratikus és jogállami keretek között működő párt, amelyik képes megújítani az országot.

Céljaik közé sorolta a hálózatépítést, hogy pártjuknak országszerte legyenek olyan “bástyái”, amelyekre biztosan tudnak támaszkodni.

Szél Bernadett leszögezte: a pártot azok szolgálatába akarják állítani, akikről a Fidesz lemondott. Példaként említette az egészségügyi, a szociális és a bölcsődei dolgozókat, a pedagógusokat, a kis- és közepes vállalkozókat, a jogaiktól megfosztott munkavállalókat, a családi vállalkozókat és a külföldre kényszerülőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik