forint (Array)
Belföld

Másolt pályázatért fizethetett a kőszegi önkormányzat milliókat

Az ipari park címért pályázó önkormányzat nem is nyert mégis kifizetett a magas színvonala miatt a pályázatért több mint ötmilliót, pedig egy öt évvel korábbi pályázatból másolták – derül ki az RTL Klub híradójából.

Költségvetési csalás miatt nyomoz a rendőrség a Kőszegi Önkormányzat egyik pályázata miatt. A város az Ipari Park címet akarta elnyerni, ezért 2013. decemberében megbíztak egy céget, hogy készítse el és adja be a pályázatot. Kiderült, hogy a szöveg egy másik vállalkozás 5 évvel korábbi pályázatának szinte szó szerinti másolata.

 

A csalás elég bénára sikerült ugyanis a pályázatba olyan részek maradtak bent amelyek egyértelművé teszik a másolást, így például a dokumentum szerint az önkormányzat felerészt külföldi, felerészt magyar tulajdonban áll.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.