Belföld

Jobbik: nem hastáncosnőként kapott pénzt a hastáncosnő

Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke közpénzből akart kifizetni egy hastáncosnőt, nem sikerült neki. De nem ilyen egyszerű a történet.

Az Átlátszó perrel megszerezte azokat az elszámolásokat, amelyekből kiderül, mire költötték a tavalyi önkormányzati választásokon induló jelöltek az államtól kampánycélokra kapott fejenként 1 millió forintot. Egyik önkéntesük szúrta ki, hogy Vona Gábor Koi Eszter hastáncos műsorát is el kívánta számoltatni, sikertelenül.

Megkérdeztük, hol lépett fel a hölgy. A Jobbik Médiaosztályának válasza szerint

“Koi Eszter együttesvezető, tizenévesekből álló hip-hop táncegyüttese lépett fel. Koi Eszter tánckedvelő ember lévén egyébként hastáncol is, de Vona Gábor kampányzáró rendezvényén ő maga semmilyen minőségében nem lépett fel, csak az általa tanított tánccsoport.”

A rendezvény plakátján nincsen nyoma sem hip-hop csapat, sem Koi Eszter fellépésének, ennek azonban egyszerű helyhiány is lehet az oka. Hogy a kristálytiszta érv ellenére a Jobbik miért nem kért helyreigazítást a hírt átvevő médiumoktól vagy közleményben miért nem mosta tisztára a hastáncos-gyanúba keveredett Vona Gábort, nem tudni.

Egy, a Szabolcs Online-on megjelent cikk szerint a fiatal hölgy “hastáncbemutatóival rendre elvarázsolja közönségét”, ahogyan ez az olvasók előtt is ismeretes. Koi Eszter hip-hop oktatói munkásságának nem leltük nyomát, ahogyan a hip-hop csapat létezésének és fellépésének sem. De keresünk tovább, rendületlenül.

Találtunk viszont egy videót a hölgy egyik fellépéséről, íme:

UPDATE: Volt bakfis diszkótánc a rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik