Belföld

Jobbik: ne évüljenek el a politikusok korrupciós ügyei

mirkoczki(960x640).jpg (Array)
mirkoczki(960x640).jpg (Array)

A Jobbik módosítaná a büntető törvénykönyvet annak érdekében, hogy ne évülhessenek el a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények, korrupciós ügyek.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője sajtótájékoztatóján szembeállította Victor Ponta román miniszterelnök korrupciós ügyét azzal, hogy a magyar közélet tisztasága romlik. Példaként a Quaestor-ügyet és a kaszinóügyeket említette. Jelezte, hogy a Btk. módosítása után a rendszerváltástól napjainkig eljárnának.

A Fidesz nem tesz semmit a közélet tisztasága érdekében, elszabotálta az elszámoltatást, maga is élére állt a korrupciós gyakorlatnak – értékelt a jobbikos politikus, aki azt is szorgalmazta, hogy minden hivatal szerezzen be olyan szoftvereket, amelyekkel iktatáskor nyilvánossá lehet tenni a közérdekű adatokat.

Mirkóczki Ádám kitért arra is: továbbra is várják minden párttól a családtagok vagyonnyilatkozatának közzétételét. A szóvivőt kérdezték arról, hogy a kormány szabálysértés helyett bűncselekménynek minősítené a határsértést. Azt felelte: várják a részleteket, de ha a lépés segít az illegális migráció megfékezésében, akkor támogatni fogják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik