Belföld

PM: Laktanyákat újítsanak fel sátortáborok helyett

laktanya(210x140).jpg (Array)
laktanya(210x140).jpg (Array)

Felhúzta az apró ellenzéki pártot az, hogy a kormány cseh kölcsönsátrakban akarja elhelyezni a menekülteket. Ők inkább EU-pénzből újíttatnának fel laktanyákat e célra.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) elítéli a menekülteket sátortáborokba kényszerítő terveket, szerintük inkább az EU-s pénzből felújított laktanyákban kellene elhelyezni a migránsokat – közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel.

A PM arra szólítja fel a kormányt, hogy EU-s forrásokból újítsák fel és nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat. Szerintük ezzel az adófizetők további terhelése nélkül valódi, emberséges megoldás születhetne. Hozzátették, hogy a migránsok növekvő száma kihívást jelent Európa és Magyarország számára, ám erre nem megfelelő válasz sem a határzár, sem a menedékkérők alapvető jogainak korlátozása, sem pedig a “sátorgettókba” zárásuk.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték az esetleges sátortáborokról is. Azt felelte, ha felépül a határzár, nem lesz szükség a jelenlegi volumenű menekülttábor-kapacitásra. A mostani sátorépítést az indokolja, hogy a Magyarországon tartózkodókat emberhez méltó körülmények között helyezzék el. Elmondta, hogy Magyarország nagy méretű sátrakat kapott segítségként Csehországtól az illegális bevándorlók elhelyezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik