Belföld

Orbán rejtélyes nyaralása

Orban-Viktor-Tusnadfurdon(960x640).jpg (Array)
Orban-Viktor-Tusnadfurdon(960x640).jpg (Array)

Csak néhány napi vakációt engedélyez magának a kormányfő, de még nem döntött az időpontról.

A miniszterelnök nyaralási szokásairól értekező Bors szerint Orbán Viktor mindig odafigyel arra, hogy csak olyan helyekre és annyi időre menjen nyaralni, mint egy átlagos magyar. A bulvárlap szerint – noha többször ezt írták – nem igaz, hogy a kormányfő testőrök nélkül utazik családjával. Külföldön vagy a fogadó ország küld biztosítást vagy a TEK gondoskodik védelméről.

Idén csak a jövő hét végi tusnádfürdői vendégség a biztos pont a miniszterelnök programjai között. Orbán feszített időbeosztása miatt még nem döntött nyaralásuk idejéről, amely vélhetően idén is csak pár napos lehet. A kormányfő idén elkerüli Mijet szigetét, mivel a magyar–horvát kapcsolatok az INA-Mol-ügy miatt mélyponton vannak. A Bors a kormányfő környezetéből úgy tudja, Orbán Viktor nem tartana politikailag szerencsésnek egy személyes látogatást az országba.

A kormányfő korábbi nyaralásai kapcsán emlékeztet rá, hogy tavaly sem verte nagydobra, a brazil focivébé miatt Rióba utazott. A hivatalos beszámolók egyébként mindig négynapos nyaralásokról szóltak. 2010 és 2013 között néhány napot töltött Felcsúton, a Balatonon, Bulgáriában, Horvátországban,  a Fertő tónál.

2012-ben furcsa mód a Magyar Közlöny aktuális számából derült ki, hogy Orbán nincs az országban: a lapban megjelenő kormányzati döntések alatt Semjén Zsolt szignója szerepelt a Horvátországban pihenő Orbáné helyett – emlékeztet a Bors. Orbán Viktor programjai közül biztos pontnak tűnhet, hogy sajtóhírek szerint a július 21-i kormányülésen értékeli majd miniszterei munkáját, és elvárásait is megfogalmazza. A tárcavezetőknek iránymutatása alapján egy későbbi, augusztus 19-ei kormányülésre kell intézkedési tervet készíteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik