lazar-janos(960x640).jpg (Array)
Belföld

Lázár: Bűncselekmény lesz az illegális határsértés

Eddig csak szabálysértés volt. Akkor volt csak bűncselekmény, ha mondjuk fegyverrel tették ezt.

A Hvg.hu idézi Lázár Jánost, aki a mai Kormányinfón bejelentette, hogy átlépte a határt a 81 ezredik menekült is. Azt mondta, hogy Szerbia területén szervezett embercsempészet folyik, amiben talán még a szerb rendőrség is részt vesz. 

A kormány szerint a határzár ezt a kérdést megoldja. Emellett szeptember-októberben az illegális határátlépés bűncselekménnyé válik. Nagy kérdés, hogy ez hogy fog megfelelni a nemzetközi egyezményeknek. 

Lázár egy újságírói kérdésre azt mondta, hogy korábban nem volt ennyire súlyos probléma az illegális határátlépés, ezért volt szabálysértés. Most súlyos probléma, ezért megint bűncselekmény lesz. Lázár szerint ez visszatartó erő lesz az embercsempészek számára. 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.