Belföld

Egyre tikkasztóbb lesz a hőség

hőség (Array)
hőség (Array)

Az ország nagy részére piros riasztást is kiadtak péntekre, ugyanakkor csütörtök estétől már heves zivatarokkal, felhőszakadással is számolni kell.

Ragyogó napsütést és harminc fok körüli hőmérsékletet ígér csütörtökre a Köpönyeg.hu előrejelzése. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor késő estétől már viharokra figyelmeztet, péntekre az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki hőség, heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Ebből a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki Csongrád, Bács-Kiskun, Pest és a tőlük nyugatabbra fekvő megyékre – itt tartósan 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet.

Szombaton már tikkasztóvá válik a hőség, 33-38 fok is lehet. Vasárnap délelőtt még ugyancsak napsütésre készülhetünk, délután viszont már sűrűsödnek a gomolyfelhők, északon és nyugaton zápor, zivatar várható. Délkeleten viszont negyven fokig is felkúszhat a hőmérséklet.

Hétfőn jöhet némi enyhülés – felhős, záporos lesz a reggel, de délutánra már kisüt a nap. A hőmérséklet ugyanakkor 30-32 fokig emelkedhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik