Belföld

Az Európai Bizottság vizsgálja Matolcsy „ámokfutását”

matolcsy-3(210x140).jpg (Array)
matolcsy-3(210x140).jpg (Array)

A DK fordult a brüsszeli testülethez amiatt, hogy a jegybankelnök százmilliárdokat fordít közgazdasági nézeteinek terjesztésére és luxusingatlanok vásárlására.

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság a Magyar Nemzeti Bank „ésszerűtlen és pazarló intézkedései” miatt – jelentette be a Demokratikus Koalíció.

A testülethez Molnár Csaba, a párt európai parlamenti képviselője fordult azzal, hogy a jegybank elnöke, Matolcsy György 200 milliárd forintot fordít „unortodox gazdaságpolitikai tévképzeteinek” terjesztésére és több tízmilliárdot luxusingatlanokra.

A párt szerint mélyreható brüsszeli vizsgálatra lehet számítani az ügyben, amely „talán több kérdésre is választ adhat majd, lerántva a leplet Matolcsy György közpénzpazarló ámokfutása újabb részleteiről”. A DK szerint a Magyar Nemzeti Bank feladata a forint védelme és az ország pénzügyi stabilitásának fenntartása lenne az adófizetői pénzek „unortodox elköltése” helyett. Az Európai Bizottság lesz az első hivatalos szerv, amely kivizsgálja a gyanús jegybanki költekezéseket – közölték.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik