Belföld

Hollande levélben veregette meg Áder vállát

áder jános az erdő kapitánya (Array)
áder jános az erdő kapitánya (Array)

Az Élő Bolygónk klímavédelmi kampányt méltatta Áder János államfőnek írt levelében Francois Hollande francia köztársasági elnök.

A levélben – amely a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható – a francia államfő nemcsak az állam- és kormányfők mozgósítását, hanem valamennyi állampolgár megszólítását szorgalmazta annak érdekében, hogy az ENSZ 21. éghajlat-változási konferenciáján egyetemes és kellően ambiciózus megállapodás szülessen.

Francois Hollande emellett fontosnak nevezte az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra irányuló konkrét megoldásokat. Mély meggyőződése – folytatta -, hogy a civil társadalom, az önkormányzatok és a vállalkozások fellépése segítség lehet a célok elérésében.

“Éppen ezért szívből üdvözlöm az Ön kezdeményezését, a Magyarországon az “élőbolygónk.hu” honlapon keresztül indított, az állampolgárokat célzó széleskörű kampányt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlat jelentette kihívásra és cselekvésre buzdítson” – írta Áder Jánosnak címezve, akinek azt is megköszönte, hogy hozzájárul az év végén Párizsban rendezendő konferencia sikeréhez, s méltatta a magyar államfő fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét.

Áder János köztársasági elnök május 7-én csatlakozott a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök, Al Gore által indított kezdeményezéshez, amelynek célja: egymilliárd támogatót szerezni a párizsi klímacsúcs előtt annak érdekében, hogy ösztönözzék a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére. Az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával (www.elobolygonk.hu) Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik