Belföld

Ezeket a cuki migránsokat utasítottuk ki Magyarországról

teknősmigráns (Array)
teknősmigráns (Array)

A teknősmigránsokat illegális teknőscsempészek juttatták át a határon. Ideiglenes befogadóhelyen voltak elhelyezve, de a környékbeliek nem panaszkodtak rájuk. Most mégis vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek.

Nemrég írtunk arról, hogy kiutasítottunk Magyarországról 600 teknősmigránst. A páncélos menekülteket illegális teknőscsempészek hozták át a határon, majd lebuktak velük. Azt nem tudni, hogy mi a kiutasítás pontos oka, de lehet akár az is, hogy a hidegvérű bevándorlók túl sokáig élnek, és ezzel aránytalan terhet rónak a teknősnyugdíjrendszerre. 

 

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleményben szólította fel az MSZP-t arra, hogy nyissák meg a kiüresedett Jókai utcai székház elhagyatott akváriumait, nem tudván, hogy a görög teknősök szárazföldi állatok. 

Az utóbbi időben sokkal több görög teknős érkezett illegális úton Magyarországra, mint korábban. A kormány ezért fontolgatja, hogy illegális teknőszárat létesit Magyarország és Szerbia határán. A 14 centiméter magas kerítés NATO-drótjait a Szegedi Vadasparkban készítenék, míg a teknőskerítés tetejére kerülő szúros hengert a Gyömrői Állatkert gondozói fonnák. 

 

A kormány plakátkampányon is gondolkodik, amelyen az a felirat állna, hogy Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyar teknősök otthonait, amivel az LMP szerint egyetlen baj van, hogy azt a teknősök a testükön hordják, ezért nehéz lenne elvenni.

A Demokratikus Koalíció kikéri magának, hogy a kormány ékszerdobozként kezeli a magyar ékszerteknősöket, miközben rengeteg tanulmány támasztja alá, hogy a migránsteknősök jelenléte színesíti egy ország teknőskultúráját. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik