Belföld

A Fideszt nagyon felhergelte a Jobbik

Kovács Béla (Array)
Kovács Béla (Array)

Kovács Béla állítólag kém, de a Jobbik szerint még mindig senki sem mondott semmi konkrétat. A Fidesz mérges, a csúnya radikálisok meg az ügyészséget támadják.

Felháborítónak tartja a Fidesz, hogy Kovács Béla európai parlamenti (EP) képviselő ügyében pártja, a Jobbik a politikus kizárása helyett “a nyomozó ügyészséget támadja”. Az EP jogi bizottsága kedden zárt ülésen hallgatta meg Polt Péter legfőbb ügyészt Kovács mentelmi ügyében. A Jobbik ezután arra szólította fel Poltot, hogy vagy álljon elő konkrét bizonyítékokkal, vagy ejtse a jobbikos EP-képviselő ügyét.

 

A Fidesz-frakció is reagált, az MTI-nek küldött közleményükben azt írták: felháborító, hogy a Jobbik a kémkedéssel gyanúsított EP-képviselőjének a visszahívása és pártból való kizárása helyett a nyomozó ügyészséget támadja. A kormánypártiak fontos lépésnek tartják Kovács Béla ügyében, hogy az EP illetékes bizottsága meghallgatta a magyar legfőbb ügyészt, aki válaszolhatott a kérdésekre.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor azonban “a mai napig nem adott választ a magyar embereknek arra a kérdésre, hogy Kovács Béla és a Jobbik valójában milyen idegen hatalmak érdekeit szolgálja” – tette hozzá a Fidesz-frakció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik