Belföld

Felszámolták a teakonyhákat, nem lehet ételt vinni a jegybankba

ebed(210x140).jpg (Array)
ebed(210x140).jpg (Array)

Bezáratta a teakonyhákat a jegybanki vezetés, ételt sem vihetnek be a Magyar Nemzeti Bank épületébe a dolgozók, és ezt ellenőrzik is - írta meg a hvg.hu.

A hvg.hu beszámolója szerint pár héttel ezelőtt a jegybanki vezetés bezáratta a teakonyhákat, elvitette a mikrókat, kávéfőzőket, a hűtőkben is csak italt lehet tárolni, ételt nem. “Indoklás nem volt, levélben értesítettek minket, hogy a konyhákat kiürítik, iroda, tárgyaló lesz helyettük” – mesélte a lap egyik forrása.

A jegybank munkatársait felháborította a döntés, állítólag voltak, akik csak azért is becsempésztek ennivalót, de a működési területről néhány embert arra utasítottak a feletteseik, hogy razziázzanak, és akinek megtalálták az ételét, annak jelentsék a nevét.

A jegybank elismerte a szokatlan döntést, indoklásuk szerint „a munkavégzési helyek környezetében található további étkezési lehetőségeket is figyelembe véve indokolatlanná vált a jegybank épületében található nagyszámú, ételek melegítésére és fogyasztására szolgáló teakonyha fenntartása, ide értve a vezetői teakonyhákat is, így e helyiségek funkciója 2015. június 1-től megváltozott.”

A további étkezési lehetőségekkel kapcsolatban a cikk kiemeli a jegybank 3 büféjét – a munkatársak élelmiszer-utalványaikat csak itt válthatják be, gyanújuk szerint a teakonyhák bezárásával akarják őket erre terelni. A munkatársak havi 14 ezer forintért kapnak utalványt, 1700 munkavállalóval számolva ez havi 17 millió forint bevételt jelent.

A büféket a jegybank saját cége, az MNB Jóléti Kft. üzemelteti. Ennek, a tavaly bő 400 millió forintért vásárolt tiszaroffi kastélyt is üzemeltető a cégnek a vezetője, Müller Dániel András fizetésként havi bruttó közel 2 millió forintot kap. A jegybank visszautasítja, hogy a tiltás és a saját büféjükbe szóló étkezési utalványok között összefüggés lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik