Belföld

1520 forintot számlázott ki Juhász Péter

juhasz-peter(960x640).jpg (Array)
juhasz-peter(960x640).jpg (Array)

Az Együtt V. kerületi képviselőjét nem lehet megállítani holmi költségekkel. Benyújtja az anyagi igényeket, nem cicózik.

Ha az igazság kereséséről van szó, Juhász Pétert még egy tárcaszörny sem tudja megállítani – derült ki az Együtt önkormányzati képviselőjének hétfő reggeli közleményéből. Az V. kerületi politikus ugyanis nekiment az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI), hogy egy uniós finanszírozású projektről adjanak már ki adatokat.

Érdekelte őt, hol tart a projekt, mennyit költöttek rá és elszámoltak-e a pénzzel. Négy nappal a határidő lejárta előtt azt írták, hogy nyomtasson ki egy formanyomtatványt, töltse ki, írja alá, szkennelje be és küldje el. Juhász állítja, mindez törvénysértő.

Mivel jogásznak és őneki is foglalkoznia kellett az üggyel, “az arányos emberi erőforrás költségem 1500 Ft”, a nyomtatás és szkennelés költségét 20 forintban lőtte be, így 1520 forintot vár az EMMI-től. Na meg az adatokat. Juhász a végére bekeményített:

“Mivel azt feltételezem, hogy másokkal is így járnak el, bejelentést teszek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik