Belföld

Mozgáskorlátozott férfit lakoltatnának ki Terézvárosban

kilakoltatás (Array)
kilakoltatás (Array)

A 71 éves férfi nyolcvanegy százalékos rokkant mozgáskorlátozott, egészségi állapotára hivatkozva akarják kilakoltatni.

Hassay Zsófia, a VI. kerület fideszes polgármestere levelet írt a Magyar Szociális Fórumnak (MSZF), amiben szakmai véleményre hivatkozva állítja, az egyedülálló férfi intézeti elhelyezése jobb életminőséget biztosít neki, a kilakoltatásra ítélt viszont ezt határozottan visszautasítja.

A Fórum mai beszámolója szerint a 24 négyzetméteres, szobakonyhás önkormányzati bérlakásban kutyájával élő Hüvelyes Lajosnak egy héten belül ki kellene ürítenie lakását, ellenkező esetben kilakoltatják, írja az Index.

Hassay az egészségi állapot mellett díjtartozással, nem rendeltetésszerű lakáshasználattal és a lakókörnyezet nyugalmának zavarásával indokolta döntését. Az MSZF szerint a férfi még a tavaly kifizette 12 801 forintos tartozását, igaz egy hónapos késéssel. A polgármester a karbantartási kötelezettség elmulasztását érti nem rendeltetésszerű lakáshasználaton, de nem válaszolt arra a kérdésre, miért indítottak kilakoltatási pert az öngondoskodásra képtelen férfi ellen, ahelyett, hogy segítettek volna neki karbantartani szobakonyhás önkormányzati otthonát.

Az idős férfi 56 505 Ft nyugdíjból él, lakását júniusban kitakarították és lomtalanították, május végi keltezéssel mégis újabb bírságot kapott 15 napon belül át kell adnia otthonát. A végrehajtást a VI. kerület önkormányzata remdelte el.

Az önkéntes teljesítés elmaradása esetén további eljárásra kerül sor, melynek költségei a kötelezettet terhelik – áll Dr. Bihari Zsófia Nóra bírósági végrehajtó határozatában.

A felszólítással egyidejűleg fizetési meghagyás is érkezett a férfi címére. Ebben 64 ezer forintot követel tőle a végrehajtó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik