Belföld

Fotósra támadt és zaklatta a migránsokon segítőket egy férfi

menekültek, Keleti pályaudvar lead (Array)
menekültek, Keleti pályaudvar lead (Array)

Lábon rúgta és üldözni kezdte a fotóriportert a férfi, aki a menekülteknek vizet osztó önkénteseket fotózta. A tegnapi Pride-on a Hír24 riporterét is lökdöste egy ellentüntető.

Teknős Miklós, a Népszabadság fotóriportere a Migration Aid önkénteseit fotózta este a Nyugati pályaudvarnál, amikor megjelent egy háromfős, hőzöngő társaság. Egyikük észrevette, hogy őt is lefotózták, ezért lábon rúgta és üldözni kezdte a fotóst.

Szerencsére a segítségére sietett egy helyszínen lévő fiatalember, aki a támadó elé állt, de ekkor – mivel a Pride miatt erősebb volt a rendőri jelenlét a környéken – megjelentek a hatóság emberei és a rendbontót, valamint két társát előállították a terézvárosi rendőrkapitányságra.

Az ügyben utána több tanú is jelentkezett, a fotós segítségére siető fiatal mellett még egy férfi és D. T., fővárosi tanárnő is, aki az önkéntesek tagja és látta az esetet.

A tanárnő szerint ők napok óta a verbális támadások célpontjai, egyelőre nem volt komolyabb atrocitás, a balhézni akarókkal egyelőre meg tudta értetni, hogy a szervezetük csak abban segít, hogy a menekültek ne szóródjanak szét a városban, álljanak ott tanácstalanul.

A Migration Aid tagja, a tanárnő zaklatás miatt egyébként feljelentést tesz az előállított csoport tagai ellen.

Péntek délután pár száz fős tömeg gyűlt össze a Keletinél, a bevándorlók ellen tüntettek, ott azt mondták, további tüntetések lesznek. A tegnapi Pride-on pedig a Hír24 riporterének is nekimentek az ellentüntetők, a videó végén lehet látni a támadás egy részletét.

Olvasói sztorik