Belföld
Kisgazda Polgári Egyesület (Array)

Gigantikus koalíció alakul: az LMP egyetért a Kisgazdákkal, akik ezek szerint még léteznek

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 07. 10. 13:15

„El a kezekkel az állami földek maradékától!” Az LMP szerint a kormányzati tervek abszurditását jelzi, hogy már a Fidesz szövetségeseként működő Kisgazda Polgári Egyesület is nyíltan bírálja Jakab István Magosz-vezér tervét az állami földvagyon lenyúlására.

A tisztességtelen, átláthatatlan „Földet a gazdáknak” program keretében a közföldeket nagyon sokszor fideszes, magoszos, agrárkamarai vezetők érdekei alapján osztották ki, semmibe véve a helyi gazdálkodókat, ezt mondja Sallai Róbert Benedek, az LMP képviselője. Most az így bérleti jogot szerzett kedvezményezettek álságos, vállalhatatlan indoklással, szinte ingyen megszerezhetnék e földek tulajdonjogát is, teszi hozzá.

„A Kisgazda Polgári Egyesülettel teljesen egyetértve, az LMP ismét leszögezi: az állami földrablásnak egyszer, s mindenkorra véget kell vetni. Védett természeti értékeinkhez hasonlóan az állami földvagyon túlnyomó többsége is közös örökségünk: átjátszása a mindenkori politikai kurzus kegyeltjeinek megbocsáthatatlan bűn, hiba lenne.”

Ahol a művelési kötelezettségének az állam nem tud eleget tenni, és bérleti úton sem tudja a földet vidékpolitikai célokra hasznosítani, ott megfontolható egy-egy kisebb résztulajdon értékesítése. De a teljesen állami tulajdonú, bérbe adható állami termőföldek értékesítése megengedhetetlen, véli az SRB-ként is ismert képviselő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.