Belföld

Rogánék nem akarják Portik tanúmeghallgatását

A Fidesz-frakcióvezető ügyvédje szerint már tisztázódtak a vele kapcsolatos kérdések a Juhász Péter ellen folyó személyiségi jogi perben.

Juhász Péter, az Együtt politikusa azt szeretné, hogy a bíróság hallgassa meg a gyilkossági ügyekben megvádolt Portik Tamást abban a személyiségi jogi perben, melyet Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, volt belvárosi polgármester indított ellene. Rogán védője viszont elkerülné ezt – írja a Népszabadság.

A Fidesz-frakcióvezető egymillió forint sérelemdíjat követel Juhásztól, aki bűnözőnek nevezte, és azt mondta róla, hogy az általa vezetett belvárosi önkormányzat Portik Tamással és körével üzletelt. A V. kerületi ingatlaneladásokkal kapcsolatban Juhász maffiamódszereket emlegetett.

A per legérdekesebb kérdése az, hogy meghallgatják-e Portik Tamást, akit kedden egyébként újabb emberölési ügyekben felbujtással vádoltak meg. Ezt Juhászék kezdeményezték, Rogán és jogi képviselője viszont határozottan ellenzik, mondván, hogy az ügyben minden igazolható okiratokkal. A bíró viszont jelezte: nem csak okiratok szolgálhatnak bizonyítékul és kétségtelen, hogy Portik még nem beszélt arról, milyen viszonyban áll Pápa Marianne-nal, akinek érdekeltsége kedvezményesen jutott hozzá egy belvárosi ingatlanhoz, amit kétszeres áron adott tovább. Rogánék arra hivatkoztak, hogy a nő közleményben cáfolta, hogy Portik élettársa volt, és egy elfogási jegyzőkönyv is alátámasztja, hogy nem mellőle vitték el a rendőrök az olajügyekben érintett Portik Tamást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik