Belföld

Fokozott biztonsági készültség az idei Pride-on

pride (Array)
pride (Array)

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az idei évben támogató civilszervezetekkel együttműködve, a BRFK-val folyamatosan egyeztetve minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a felvonulás biztonságára.

A menetet több önkéntes rendező kíséri, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére és megszüntetésére, valamint kamerás jogi megfigyelők rögzítenek minden esetleges atrocitást – írják közleményükben.

Egyrészt, a nagyobb biztonság érdekében idén 170 önkéntes rendező fogja kísérni a menetet, ezen felül az ő felkészítésükben hangsúlyos szerepet kapott a kívülről érkező erőszakos provokációk és konfliktushelyzetek kezelése a rendőrségi intézkedés kezdetéig.

Másrészt a jogszabályoknak és a szakmai szabályoknak megfelelően a BRFK munkatársai rendszeresen egyeztetnek a szervezőkkel a rendezvény biztosításáról. Az egyeztetések során a Budapest Pride szervezői nagyobb figyelmet helyeztek az esetleges bűncselekményekkel és szabálysértésekkel kapcsolatos rendőri kötelezettségek tisztázására, valamint a rendezők és a rendőrség közötti olajozottabb együttműködésre, amik terén a rendőrség is maximálisan együttműködőnek bizonyult, tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik