Belföld
pride(650x433).jpg (Array)

Fokozott biztonsági készültség az idei Pride-on

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 07. 08. 14:37

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az idei évben támogató civilszervezetekkel együttműködve, a BRFK-val folyamatosan egyeztetve minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a felvonulás biztonságára.

A menetet több önkéntes rendező kíséri, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére és megszüntetésére, valamint kamerás jogi megfigyelők rögzítenek minden esetleges atrocitást – írják közleményükben.

Egyrészt, a nagyobb biztonság érdekében idén 170 önkéntes rendező fogja kísérni a menetet, ezen felül az ő felkészítésükben hangsúlyos szerepet kapott a kívülről érkező erőszakos provokációk és konfliktushelyzetek kezelése a rendőrségi intézkedés kezdetéig.

Másrészt a jogszabályoknak és a szakmai szabályoknak megfelelően a BRFK munkatársai rendszeresen egyeztetnek a szervezőkkel a rendezvény biztosításáról. Az egyeztetések során a Budapest Pride szervezői nagyobb figyelmet helyeztek az esetleges bűncselekményekkel és szabálysértésekkel kapcsolatos rendőri kötelezettségek tisztázására, valamint a rendezők és a rendőrség közötti olajozottabb együttműködésre, amik terén a rendőrség is maximálisan együttműködőnek bizonyult, tették hozzá.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.