Belföld

180 millióért nem lőtték le Orbánt a magyar filmben

Mehek(960x640).jpg (Array)
Mehek(960x640).jpg (Array)

Csípte a Filmalap szemét. Kicenzúrázta a jelenetet – jelentette a VS.hu a Karlovy Vary-i filmfesztiválról.

Nemes Gyula Zéró című új filmje egy fiatal méhészről szól, aki szembesül a méhek kihalásával és ezért egy anarchista-terrorista akcióba kezd a fogyasztói társadalom ellen.

A rendező a Karlovy Vary-i filmfesztiválon, filmje vetítése előtt, kiállt a közönség elé, és közölte: elmond valamit, amit nem lenne szabad, éspedig azt, hogy a Filmalap befenyítette, hogy ha nem vágja ki a filmjéből azt a részt, amiben lelőnek egy bizonyos politikust, akkor vissza kell fizetnie a 180 milliós támogatást, amit kapott.

Nemes aztán elővett egy golyóstollat, és megmutatta, hogy azzal satírozta ki a filmből a politikus arcát, akit, reméli, hogy ennek ellenére mindenki felismer majd. Nemes nem mondta ki Orbán Viktor nevét. Az ominózus jelenetben politikusok görögdinnyékre erősített arcképeire lő a főszereplő. Látni többek közt Putyint, de az egyik fejet valóban teljesen kisatírozták.

A VS.hu egy filmszakmában dolgozó forrásától megtudta, a sztori abszolút igaz, ő még abban a verzióban látta a filmet, amelyen még a magyar miniszterelnök feje virított a képen. A portál megkérdezte a Filmalapot is, ám nem kívánták kommentálni az ügyet.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik