Belföld

Félmilliárdot tapsoltak el egy használhatatlan kiállítótérre Rakamazon

teknősbékaház rakamaz (Array)
teknősbékaház rakamaz (Array)

Esélyes, hogy az Európai Unió visszakéri a pénzt, amit az előző városvezetés által elbaltázott beruházásra kifizettek, akkor viszont csődbe megy a település.

Félmilliárd forint EU-támogatást költött el Rakamaz előző, fideszes városvezetése egy olyan kiállítóházra és vízi tanösvényre, ami több évvel elkészülte után sem nyílt meg. Az épület szétrohad, beszakadt a padló, a termeket egérürülék és pókháló borítja, a víz poshad, a tervezett csónakokból egy sem úszik rajta.

A beruházás célja az lett volna, hogy bemutassák a környék természeti értékeit. Ebből a bezárt épületben néhány kitömött állat és ismeretterjesztő tábla látszik. Hiába építették fel, használatba vételi engedélyt nem kaptak – az önkormányzat megbízott jogásza az RTL Klubnak elmondta: a legnagyobb baj, hogy a tetőt nem az eredeti tervek szerint készítették el, a tűzvédelmi előírásoknak nem felel meg.

A város új, független polgármestere azt mondta: a beruházásra kapott összes uniós pénzt elköltötte az előző városvezetés. Bodnár László attól tart, hogy az EU vissza fogja követelni a pénzt, de akkor azonnal csődbe mennének. Az ügyben rendőrségi feljelentést tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik