Belföld

Bolond idő: duplán adták ki a legmagasabb figyelmeztetést

Vihar (Array)
Vihar (Array)

Szerdán minden a feje tetejére áll: a meteorológia egyszerre adott ki vörös figyelmeztetést a hőség és a várható heves zivatarok miatt. Nagy mennyiségű eső is lesz.

Összesen 14 megyében él a „dupla” veszélyjelzés, de az ország egész területére figyelmeztető előrejelzés van érvényben a viharos széllel, jégveréssel várható heves zivatarok miatt. A hőségriasztás is marad a legmagasabb, vörös szinten, vagyis a napi átlaghőmérséklet tartósan meghaladja majd a 27 Celsius-fokot.

Egy harmadik figyelmeztetés is érvényben van szerdára, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A folyton változó figyelmeztető előrejelzést ide kattintva találja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, az épp aktuális riasztást pedig itt.

Kedden egyébként még többnyire felhőtlen idő várható, csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul, késő estére is csupán 26, 31 fok közé hűl a levegő, főleg a nagyobb városok belterületein marad még ekkor is a hőség.

Szerdán eleinte a Dunántúlon, délutántól már másutt is egyre többfelé várható zápor, zivatar, egy-egy heves zivatar is lehet. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 29 és 36, keleten még 36 és 39 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik