Belföld

Iskolabotrány: „Ez olaj volt a tűzre!”

budai nagy antal gimnázium (Array)
budai nagy antal gimnázium (Array)

A szülők szerint nem várt fordulat történt a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztása körül kirobbant botrányban.

A magát pártsemlegesként meghatározó szülői közösség Hír24-hez eljuttatott újabb közleménye szerint a Facebook zárolta azt a profilt, amin keresztül üzenhettek, demonstrációjukat szervezhették. A Facebook akkor tesz ilyet, ha a felhasználók feljelentése alapján az oldal jogsértő, kifogásolható tartalmat jelentet meg, ezért a szülők kíváncsiak, kinek, miért állt érdekében ilyenre hivatkozni. „Mi lehet jogsértő abban, ha a szülők a Facebookon szervezik demonstrációjukat, ami eszköze lehet, hogy véleményüket a minisztériumig juttassák?

„Miért gondolja bárki, hogy ezzel a szülői véleményeket elhallgattatják, a szülőket meghátrálásra kényszerítik, vagy a kerületi botrányt ezzel elfojtják? A szülők üzenik: EZ OLAJ VOLT A TŰZRE!”

A szülők teljes erővel készülnek a csütörtökön 19 órakor kezdődő tüntetésre, amely a budafoki Városháza előtt kezdődik és a Budai Nagy Antal Gimnázium előtti demonstrációval ér véget.

Budafok-Tétényi Önkormányzat kommunikációs vezetője a szülői szervezet korábbi állásfoglalása kapcsán arra hívta fel lapunk figyelmét, hogy az önkormányzat, annak oktatási bizottsága és képviselő testülete az ügyben teljesen törvényesen járt el. Nem követett el semmilyen eljárási hibát, betartotta a kötelezően előírt határidőket.

„Az eljárásban a véleményezők egymástól függetlenül alakíthatják ki véleményüket, egyiknek sem kell »bevárni« a másik véleményét. Nem várható el az sem, hogy egy véleményezési eljárásban az egyik véleményező a másikétól (többiétől) tegye függővé a saját álláspontja kialakítását. A törvény és a józan ész szellemében mindegyiknek tiszteletben kell tartania a másik véleményét.”

Sükösd Levente azt is hozzátette, hogy az önkormányzat szerint az, “hogy két ember egy egyetemre járt (egyébként nem is egy évfolyamra) másfél-két évtizeddel ezelőtt, nem következik az, hogy »közeli jó ismerősök« volnának, mint ahogy ez a jelen esetben sem felel meg a valóságnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik