malna(960x640).jpg (Array)
Belföld

Egy málna mind fölött, ezért lett piac a CBA

Egy málnaárus és pár kiló gyümölcs elég volt ahhoz, hogy a balatonfenyvesi CBA kicselezze a vasárnapi zárva tartást és vele együtt a KDNP-t.

Ahogy korábban megírtuk, a balatonfenyvesi és a balatonakali üzletek járták ki, hogy piaccá minősítve vasárnap is nyitva lehessenek. A fenyvesi CBA 1000 négyzetméter feletti üzlet, ezért vonatkozik rá a vasárnapi nyitva tartás tilalma. Csakhogy a bolt vezetője az önkormányzatnál kérte piaccá nyilvánítását. A jegyző úgy találta, ehhez minden feltétel adott, így lett már a második balatoni CBA-ból vasárnap is nyitva tartó piac.

A Népszabadság most arról ír, azért lett piac a CBA, mert az üzlethez tartozik egy szobányi előcsarnok is, ahol termelő piac nyílt, benne pedig egyetlen málnaárussal, készlete pedig 3-4 kiló gyümölcs. Az árus azt mondja, a valódi piacról csalták őt át az üzletbe, ami 300 méterrel arrébb van, 25-30 eladóval.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.