Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Belföld

A Fidelitas elnöke szerint a Fidesz kormányképes. Gondolta volna?

Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat hazai továbbterjedésének legfőbb akadálya, mondta Deutsch Tamás, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki megbízott.

Emlékeztetett arra, a kormányzat az uniós céldátumnál két évvel korábban, 2018-ra kívánja elérni, hogy minden háztartásnak módja legyen hozzáférni a szélessávú internethez.

Deutsch Tamás arra hívta fel a figyelmet: az InternetKon első kérdése éppen arra vonatkozik, hogy az áfa vagy a távközlési szektorra kivetett különadó csökkentésével, esetleg a piaci verseny élénkítésével járuljon hozzá a kormányzat a világháló használatának olcsóbbá válásához.

A miniszterelnöki biztos az MTI érdeklődésére arról beszélt: az elmúlt mintegy másfél hónapban több mint 15 ezren töltötték ki az InternetKon kérdőívét, számuk az elmúlt másfél-két hétben a korábbiaknál is nagyobb mértékben bővült.

Deutsch Tamás emlékeztetett: a részvételre július végéig minden, 14 évnél idősebb magyarnak módja van.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke a sajtótájékoztatón – utalva arra, ez az első olyan nemzeti konzultáció, amelyben már 14 éves kortól részt lehet venni – azt mondta, fontosnak tartják, hogy a fiatalok is véleményt nyilvánítsanak az InternetKon keretében.

A fiatal generációnak fontos, a kormánynak megfontolásra ajánlott témák között említette, hogy fejlesszék az egyetemek és a kollégiumok számítógépes eszközparkját, beleértve ebbe ezek wifi-vel való ellátását, valamint csökkentsék az internethasználat általános forgalmi adóját.

“Az, hogy a kormány ebben a kérdésben átgondolta a saját álláspontját, változtatni tudott a hozzáállásán, ez mindenképpen azt jelzi, hogy a Fidesz-KDNP által vezetett szövetség kormányképes” – fogalmazott Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

Ajánlott videó