Belföld

A Fidesz Európát védi a kerítéssel

A magyar-szerb határra tervezett műszaki határzár Európa biztonságát is szolgálja – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Az Országgyűlés hétfőn a menekültügyi eljárások rövidítéséről döntött, emellett a képviselők az államhatárról szóló törvényt is módosították a tervezett határzárral kapcsolatban, közérdekű használati jogot adva a magyar államnak a schengeni külső határokon a határvonaltól számított tízméteres sávon belül.

Gulyás Gergely szerint az Országgyűlés ezzel garantálta annak lehetőségét, hogy a műszaki határzárat a lehető leggyorsabban megépíthessék. Azok az európai példák – akár Spanyolországban, akár Bulgáriában -, amelyek hasonló eszközt alkalmaztak, eredményesek voltak, egyhetedére szorították vissza a bevándorlást – mondta a fideszes politikus.

Míg a politikai menedékjogot a nemzetközi egyezményeknek megfelelően természetesen biztosítani kell – és Magyarország biztosítani is fogja -, addig a gazdasági bevándorlás nem kívánatos jelenség Európában ilyen mértékben, “az európai népek önazonosság-tudatára komoly veszélyt jelent”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik