Belföld

Melegek=Down-kórosok – Nem bír leállni a homofób (ex)DK-s képviselő

Bár Gyurcsány Ferenc kizáratta a DK-ból, ez nem halkította le Sütő Lászlót. A képviselő továbbra is a Facebookon osztja meg gondolatait a homoszexualitásról, most éppen arról beszél, hogy a melegek tulajdonképpen hasonlók, mint a Down-szindrómások. A Hír24 megtudta, a DK mandátuma visszaadására is felszólítja a képviselőt.

„A szexualitás a fajfenntartó ösztönön alapul, ergo férfi és nő között természetes. Utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell!! Amúgy nem érdekel ha valaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye! Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!! – ezt írta ki Sütő László, a DK Baranya megyei önkormányzati képviselője a Facebookra egy kommentben tegnap.

Sütő az Együtt elnökségi tagjának, Berkecz Balázsnak a Budapes Pride-ot népszerűsítő posztjához szólt hozzá. Ma Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy kezdeményezi Sütő azonnali kizárását a pártból.

“A Demokratikus Koalíció elnökségének álláspontja világos: nem tűrjük, hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártunkban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt. Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon” – írta Gyurcsány Ferenc.

Ennek ellenére a képviselő vasárnap este is folytatta a kommentelgetést, és mostmár a Down-szindrómánál tart, szerinte ugyanis az hasonló, mint a homoszexualitás. Sütő elméletét azzal vezette fel, hogy “a homoszexualitás leggyakoribb oka, hogy XY kromoszómapár helyett két X kromoszóma van az Y mellett = XXY”.

Ezután pedig kérdésre válaszolva kijelentette, “hasonló, csak nem a nemi-kromoszómát érintő betegség a Down-kór !!”

“Ezek szerint egy Down kóros sem beteg, el kell vennie a rokkant-nyugdíját és a felügyelet alá helyezését, mert idióta politikusok összekeverik a tudományt a álszabadságjogi érveléseikkel” – írta 8 óra előtt néhány perccel Berkecz Balázs posztjához

Kerestük a DK-t, hogy kizárása mellett a mandátumának visszaadására is felszólítják-e a képviselőt, amint érkezik válasz, közöljük. 

UPDATE:

A DK kérdésünkre válaszolva közölte, mandátuma visszaadására is felszólítják a megyei képviselőt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik