Belföld

“Fekete majmok” – Debrecenben tüntetett a Jobbik a menekültek ellen

Jobbik-tuntetes-Debrecenben(1)(960x640).jpg (Array)
Jobbik-tuntetes-Debrecenben(1)(960x640).jpg (Array)

A Jobbik tartott demonstrációt a debreceni menekülttábor közelében vasárnap este. A tüntetésen pár százan jelentek meg. 

A demonstráción beszédet mondott Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője. Kulcsár közölte, ők nem a menekültek ellen vannak, mert állításuk szerint a táborban lakóknak mintegy 1 százaléka menekült, a többi bent lakó illegális bevándorló, aki nem rendelkezik hivatalos papírokkal.

Hétfőn a migránsok egy csoportja kijött a táborból és botokkal, kövekkel felfegyverkezve autókat dobált meg. Őket Kulcsár közönséges bűnözőknek nevezte, akiket azonnal ki kellett volna utasítani az országból – tudósított a dehir.hu.

A 4024.hu tudósítása szerint a tüntetésen olyan kiálltások is elhangzottak, minthogy

“Fekete majmok”

Erre a tudósítás szerint közvetlenül a Himnusz után került sor. 

 Fotó: MTI

A demonstráción elhangzott, hogy a jelenlegi menekültüggyel kapcsolatban a Jobbik azt javasolja, hogy azonnal állítsanak fel határőrséget, mert hiába van kerítés a határ mentén, ha nincs aki őrizze azt. A párt szerint a magyar katonákat nem az Iszlám Állam ellen kellene vezényelni, hanem inkább a határvédelemben használják őket.

A párt javaslatai között szerepel az is, hogy az embercsempészek sokkal súlyosabb büntetést kapjanak, azokat pedig, akik papír nélkül érkeznek az országba, azonnal fordítsák vissza oda, ahonnan jöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik