Belföld

Orbán Érden királykodott a milliárdokkal

orbán viktor érden (Array)
orbán viktor érden (Array)

A Modern városok program mai állomása Érd volt, mindent megígért, még annál is többet. A politikusok és a hentesek között pedig sok a hasonlóság.

Öt évre szóló, összesen 40 milliárd forintos fejlesztési programban állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Érden, ahol a Modern városok program részeként együttműködési megállapodást írt alá T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.

A kormányfő a sajtótájékoztatón a tervezett helyi fejlesztések között említette egy 200 hektáros ipari park kialakítását, rendőrkapitányság-, iskola-, óvoda- és sportcentrumépítést, bíróság és ügyészség Érdre helyezését, továbbá szakképzési centrum létrehozását a városban. Szólt egy kerékpárútrendszer építéséről is, és kérte a város vezetését, hogy ragadják meg a Duna adta lehetőségeket.

 MTI / Illyés Tibor

Az Index hozzáteszi, volt Orbánnak egy érdekes kijelentése, amikor azt mondta a munkahelybővítés kapcsán, hogy fontos, hogy valakik megtermeljék a pénzt, mert pénzt osztani könnyű,

„én is királykodom itt a milliárdokkal”.

Csak a helyi sajtó kérdezhetett, egy ilyen kérdésre válaszolva elmondta, a politikus és a hentes között sok a hasonlóság, ugyanis a hentes sem a vevő előtt készíti a virslit, amelyet aztán elad a pultnál.

Orbán mellett ott volt Érden Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik