Belföld

Határzár: az ingatlantulajdonosok kártalanításáról tárgyal a Ház

Orban-Brusszelben(960x640).jpg (Array)
Orban-Brusszelben(960x640).jpg (Array)

Újabb menekültügyi törvényváltoztatási javaslatot tárgyal az Országgyűlés a ma folytatódó nyári rendkívüli ülésezésén. A képviselők ezúttal a belügyminiszter menekültügyi eljárásokat lerövidítő előterjesztéséről mondhatják el véleményüket.

A Ház rendkívüli ülésének összehívását – a jövő hétfőihez hasonlóan – a kormány kezdeményezte. A házelnök napirendi javaslata alapján pénteken kivételes eljárásban tárgyalhatják a belügyminiszter menekültügyi eljárások lerövidítésére tett javaslatát, amely a magyar-szerb határra tervezett ideiglenes kerítéssel összefüggésben rendelkezik a határ menti ingatlantulajdonosok kártalanításáról is.

Korábban megírtuk, hogy a kormány nem tud 4-5 hónapot várni a kerítéssel, heteken belül meg kell kezdődnie az ideiglenes határzár létesítésének a szerb-magyar határon – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ülés további részében a képviselők egyebek mellett az alapvető jogok biztosának, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi évről szóló beszámolóját, továbbá a szerencsejáték-törvény módosítását is megvitathatják még egyszer a hétfőn várható zárószavazás előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik