Belföld

Fideszes kötődésű ügyvédi irodák kaptak milliós megbízásokat

A Miniszterelnökséggel szerződöttek közt van Tuzson Bence volt ügyvédi irodája és Balsai István alkotmánybíró fia is.

Tuzson Bence fideszes képviselő ügyvédi irodájával és Balsai István alkotmánybíróvá választott fideszes politikus fiával is milliókra szerződött a Miniszterelnökség – írja a Népszabadság.

A Miniszterelnökség 2012 ősze óta nagyjából 1,7 milliárd forint értékben kötött ügyvédi szerződéseket. Igaz, ennek legnagyobb részét az a szerződés teszi ki, amit még a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kötött a Nagy és Pál Ügyvédi Iroda és a CEU Tender Kft. konzorciumával az EU-támogatások felhasználásával kapcsolatos közbeszerzések ellenőrzésére.

De többmilliós szerződése volt a tárcának ifjabb Balsai Istvánnal is, aki Balsai István alkotmánybíró, korábbi fideszes politikus fia. Ő közérdekű adatokkal kapcsolatos ügyekben járt el, olyan esetekben, amikor a tárca nem akart közzétenni adatokat.

Összesen 11,5 millió forint értékben szerződött a Miniszterelnökséggel Bordás Vilmos, az Országos Választási Bizottság volt elnökének ügyvédi irodája. Még jobban járt a Körmendy-Ékes és Lengyel Ügyvédi Iroda: hét hónapra 45 millió forint értékű megbízást kapott jogi tanácsadásra. Körmendy-Ékes Judit az első Orbán-kormány idején az akkori médiafelügyelet, az ORTT elnöke volt, míg Lengyel Márk a jogi igazgatóságot vezette ugyanott.

A Miniszterelnökséggel szerződők közt megtalálható a Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda is, melynek egyik tulajdonosa a Fidesz-frakció jelenlegi szóvivője, Tuzson Bence volt. Az iroda a tavalyi választások után Biczi és Turi néven dolgozott a tárcának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik