Belföld

A gyermekvédelemnél dolgozott a gólyatábori botrány szereplője

elte (Array)
elte (Array)

Az ELTE-ről kizárták a korábbi HÖK-elnököt, mert egy egyetemi vizsgálat szerint magatartásukkal megakadályozták olyan intézkedések meghozatalának lehetőségét, amely a jövőben hasonló események előfordulását megelőzhette volna.

A lány állítja, a táborban megerőszakolták. A volt HÖK-elnök állítja, nem tusolt el semmit. Az Index mindenesetre most arról ír, hogy az Átlátszó Oktatás közérdekű adatigényléséből kiderült, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik háttérintézményénél, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnál dolgozik a korábbi elnök, Bubla Áron. Méghozzá 2015 februárjától, személyi asszisztensi munkakörben, határozatlan idejű szerződéssel. Az Átlátszó Oktatás kereste Bublát, de ő nem akart nyilatkozni.

A minisztérium azonban igen. Kivizsgálást kezdeményeznek az ügyben, nem volt tudomásuk az esetről, amikor kormánytisztviselőnek nevezték ki Bublát. „Balog Zoltán miniszter irányítási jogkörében eljárva utasította az SZGYF főigazgatóját, hogy tegye meg a szükséges munkáltatói intézkedéseket a jogviszony megszüntetésével összefüggésben.” Vagyis a miniszter személyesen rúgatta ki őt.

Korábban megírtuk, a szülők aggódnak elengedni az idei táborokba gyermekeiket, meg azt is, hogy gólyatábori főember vigyázza majd a rendet az ELTE-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik