Belföld

A fotózást is tiltanák a gólyatáborokban

Alapos vizsgálatnak vetnék alá a szervezőket a HÖOK ajánlása szerint.

Konfliktuskezelési-, személyiségi-, intelligencia-tesztek és más vizsgálatok is várhatnak a gólyatáborok szervezőire, ha a felsőoktatási intézmények elfogadják a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának ajánlásait. A Magyar Nemzet birtokába került javaslatcsomagban a tavaly napvilágra került gólyatábori szexuális bűncselekmények nyomán fogalmaznak meg javaslatokat.

A gólyatábori szervezők egy részének pályázniuk kellene, amivel külső szakértők előtt adnának számot felkészültségükről. Pszichológiai vizsgálat, grafológiai teszt, stresszinterjú is része lehet a vizsgálatnak. Ezek olyan dolgokat is kiszűrhetnek, melyek a felszínen nem látszanak, de leszögezik, hogy kizárólag pszichológus végezheti el ezeket.

Előírnák, hogy érkezéskor mindenkit regisztrálni kell, a tábor területét pedig csak engedéllyel lehetne elhagyni. Szigorúan tiltanák, hogy fénykép, videofelvétel készüljön.

A HÖOK játékos feladatokat is összeállított, melyek szerintük a gólyák kompetenciáit is fejlesztik. Ismerkedős csapatjátékok, ügyességi vetélkedők szerepelnek ezek közt, a feladatok egy része pedig kifejezetten a nők védelmére összpontosít.

Gulyás Tibor HÖOK-elnök jelezte: a szabályozást a felmerült problémák alapján kell átalakítani, de az nem jó döntés, hogy elmarad a tábor ott, ahol korábban erőszakos cselekmény történt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik