Belföld

Tovább nyomoznak a belvárosi ingatlanügyekben

Korábban elutasították a feljelentést, de az ügyészség szerint nem lehet kizárni, hogy bűncselekmény történt.

Szeptember végéig meghosszabbította a nyomozást a V. kerületi ingatlaneladások ügyében a Fővárosi Főügyészség – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyben Juhász Péter, az Együtt képviselője és egy magánszemély tett feljelentést hűtlen kezelés miatt tavaly év végén. Először úgy tűnt, hogy nem indul nyomozás, mert a feljelentést azzal utasították el, hogy Juhász nem minősül sértettnek az ügyben. A döntést végül felülvizsgálta az ügyészség és hivatalból hatályon kívül helyezte a megszüntető határozatot, ugyanis úgy látta, hogy nem lehet kizárni, hogy bűncselekmény történt.

Tovább vizsgálják egyebek mellett a Dorottya utca 8. szám alatti ház értékesítését, mellyel kapcsolatban Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár neve is felmerült, valamint az egyik Károly körúti üzlethelyiség ügyét is, amelyet Portik Tamással hoztak kapcsolatba.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, a V. kerület polgármestere korábban úgy reagált, hogy „természetes, ha az ügyészség úgy gondolja, hogy ki akarja vizsgálni egy ellenzéki politikus állításait”, de hozzátette, hogy ha a vádak nem felelnek meg a valóságnak, „a rágalmazási eljárásokat is végig kell vinni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik