Belföld

Semjén azt állítja, soha nem egyeztetett a CBA vezetőjével

Igaz, Baldauf László erről nem is beszélt, csak arról, hogy a Cooppal összefogva próbáltak tenni a nyitva tartás korlátozásáért.

„A bevezetés előtt rengeteget tárgyaltam a vasárnapi zárva tartásról, de azzal az úriemberrel soha nem találkoztam és nem is egyeztettem” – mondta az Indexnek Semjén Zsolt azzal kapcsolatban, hogy Baldauf László egy interjúban arról beszélt: a Cooppal összefogva próbáltak tenni a nyitva tartás korlátozásának érdekében.

A KDNP elnöke kijelentette: a vasárnapokról nem a cégvezetőkkel és tulajdonosokkal, hanem többek közt a kereskedelmi dolgozók szakszervezeteivel tárgyalt, a legtöbbet viszont Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszterrel kellett egyeztetnie. Ő ugyanis többször visszadobta a párt javaslatát.

Semjén egyébként azt mondta: nem tart attól, hogy egy esetleges ellenzéki népszavazás változást hozhatna. Szerinte a félmillió kereskedelmi dolgozó már kezd „ráérezni a szabad vasárnap ízére”, nem történtek elbocsátások és a kereskedelmi forgalom sem csökkent.

Semjén szavainak ellentmondani látszik, hogy a Medián május végi felmérésében már az emberek 72 százaléka állt ki amellett, hogy legyenek nyitva a boltok a hét utolsó napján, és ezt a Fidesz szavazóinak kétharmada is támogatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik