Belföld

Hétfőn újranyitják a Nyugatit

Nyugati pályaudvar (Array)
Nyugati pályaudvar (Array)

A munkák nagy részével elkészültek, nem merült fel olyan körülmény, amely késleltetné a megnyitást.

Vasárnap éjfélig befejezik a felújítási és karbantartási munkákat a Nyugati pályaudvaron, így a hétfő hajnali üzemkezdettől újraindulhat a menetrend szerinti forgalom – közölte a MÁV szóvivője, Lőcsei Virág az elvégzett munkákról tartott sajtótájékoztatón.

A naponta 60-70 ezer utast fogadó létesítményt halaszthatatlan karbantartási munkák miatt zárták le két hétre. A munkákkal 90 százalékban már elkészültek, nem merült fel olyan körülmény, amely késleltetné a megnyitást. A felújításon nyolc szakma mintegy 150-200 szakembere dolgozott, közel ennyien végezték a másfél éves előkészítést is.

Elvégezték az utastájékoztató rendszerek karbantartását, aszfaltozták az utasperonokat, megtisztították a nagycsarnok fal- és üvegfelületét, pótolták a kitört és hiányzó üvegeket és mintegy 23 kilométernyi felsővezetéket is átvizsgáltak. A pályaudvarra bevezető pályák egy részén a vágányok és kitérők, valamint több váltó felújítását és karbantartását is elvégezték. Felújították a pályaudvar biztosító berendezéseit és elvégezték azok teljes átvizsgálását.

A munkákkal a tervezett 290 millió forintos költségkereten belül maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik