Belföld

„Egy senki volt, ma meg milliárdos” – Felcsúton is sikeres az ellenplakátkampány

felcsutkiemelt (Array)
felcsutkiemelt (Array)

A Magyar Nemzet beszámolója szerint irritálja a helyieket, hogy Mészáros Lőrinc visz el mindent. De akad, aki szerint félrevezető, hogy „itt hamarosan űrállomás épül”.

A magyar kormány bevándorlásellenes kampányára reagálva országszerte ironikus „ellenplakátokat” helyezett ki – közadakozásból – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog. Felcsútra, Orbán Viktor kormányfő falujába külön üzenetek jutottak: az egyik szerint „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket”, a másik szerint „Itt hamarosan űrállomás épül” – utalva arra, hogy Felcsúton furcsán sok luxusberuházás valósul meg.

A plakátok kihelyezése után a faluban járt a Magyar Nemzet riportere. A két hirdetés egy helyi férfi kertjében áll, aki arra panaszkodik, hogy „földmachinációk” történtek a Váli-völgyben: nem azok kapták a területeket, akik művelik. „Megnézném például a polgármestert, hogy festene egy nagy traktor volánja mögött” – mondta.

Fotó: Kaufmann Balázs

Egy másik férfi elmondta: neki tetszenek a plakátok, de nem akarta felfedni kilétét, mert „még az ükunokáját is kirúgnák”, ha kiderülne. A kocsma pultosnője szerint viszont semmi értelme az „Itt hamarosan űrállomás épül” szövegnek, félre is vezeti az embereket. Az egyik vendég viszont azt mondta: nem biztos, hogy legközelebb is a Fideszre szavaz. A felcsútiak számára ugyanis Mészáros Lőrinc egy személyben jelenti a kormánypártot és irritálja őket, hogy minden munkát elnyer a helyiek elől.

„Csak egy nevet mondok: Mészáros Lőrinc. Évtizedek óta ismerem, egy senki volt, ma meg milliárdos” – jelentette ki egy alcsútdobozi férfi, akinek szintén megülte a gyomrát, hogy elvették az állami földeket korábbi művelőiktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik