Belföld

Deutsch: „Képtelen, demagóg, ostoba megközelítés, amit ön mond”

Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)

A Paralimpiai Bizottság átmeneti elnökének indulatos gigainterjúja a Magyar Narancsban.

Deutsch Tamás sok „nemmel” kezd. Nem tudja, hogy a rendőrség – az mno.hu híre szerint – az általa végig támogatott Gömöri Zsoltot gyanúsítottként hallgatta ki, őt nem kereste sem a rendőrség, sem más hatóság. Nem indul az elnöki posztért, de nem is akar megválni alelnöki posztjától. Szerinte az ügyben töredékinformációk alapján ítélkeztek egyesek, a valós tények cáfolják a vádakat. 

Amikor a Magyar Narancs újságírója megismétli ezeket, Deutsch indulatosra vált.

„…Amit maga most csinál, az pontosan az, mint amikor valaki már reggelire vért iszik, és azt harsogja, micsoda disznóság történt. Képtelen, demagóg, ostoba megközelítés, amit ön mond.”

Az interjúból ezt követően kiderül, hogy szerinte voltaképpen nem is volt botrány, azt a sajtó gerjesztette. Majd, hogy még inkább árnyalja a helyzetet összeveti Gömöri nettó 428 ezres fizetését a pedagógusbérekkel.

Deutsch a pénzügyek kapcsán beszél arról, miért tartotta rossz megoldásnak, hogy az épek és a fogyatékosok olimpiai eredményességi jutalma ugyanannyi volt.

„Mert az egyenjogú az nem egyenlő.”

Szerinte normálisabb megközelítés, ami a londoni olimpia után érvényesült, „hogy az épek 100 százalékához képest a fogyatékosok jutalma 70 százalék volt”. Ő azt szeretné, ha a felkészülési időszakban lenne ugyanakkora a támogatás, ha a Gerevich-ösztöndíjban teremtenék meg az egyenrangú finanszírozás feltételeit a fogyatékosoknak.  

A Fidesz EP-képviselője párttársai térnyerését a különböző sportszervezetek élén egyáltalán nem tartja aggályosnak, szerinte ez csak „egy politikai fóbiára épített előítélet”.

Deutsch nem bánja, hogy ma már nem sorolják Orbán belső köréhez, semmilyen frusztráció nincs benne emiatt, hiszen volt már nagyon fontos és fontos ember is. Most éppen a kevésbé fontosak közé sorolja magát.

Ezt követően bevallja, miért nem szereti Illés Zoltánt, a szerinte kicsit megőrült Simicskát, meg a napilapokat. Napi Gazdaságot még nem vett, Nemzeti Sportot néha szokott. Már az interneten tájékozódik. A válasz.hu-t vagy az mno.hu-t ugyanúgy megnézi, mint korábban.

A Hír Tv-ről viszont azonnal továbbkapcsol. Ennek oka, hogy „nagyszámú gyenge, a kormányt, a Fideszt, Orbánt és az ő környezetében lévőket mély átéléssel gyűlölő alak tűnt fel. Ez a csatorna már csak a személyes gyűlölet hangján tud kritizálni”.

Deutsch szerint „véleményszabadság van, tehát az, hogy a Magyar Narancs második oldalán (a harmadikon – a szerk.) minden héten legalább egy valamirevaló fideszes el van zavarva a kurva anyjába, ez oké, ez az effektus ismert”. Ő újabban ezt a gyűlöletet látja a Hír Tv-ben is, ami számára olyan, „mint az idióták konyhaművészete.

A cukor, a só, a bors vagy a csokiöntet önmagában jó, az egy dolog. De pörköltön csokiöntet? Mi a bánatot keres ott?”

Részletek a csütörtöki Magyar Narancsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik