Belföld

Megvan a magyar RTL új vezére

Vidus Gabriella (Array)
Vidus Gabriella (Array)

Bejött a papírforma.

A várakozásoknak megfelelően Vidus Gabriella, a reklámidőt értékesítő R-Time vezetője lett az RTL Magyarország új vezérigazgatója – idézi a HVG.hu a cég közleményét. Szintén a mai nappal vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki Kolosi Péter programigazgatót.

2015 márciusa óta ideiglenes vezérigazgató irányította a médiacéget, Rudas András, az RTL Group közép- és kelet-európai régióért felelős alelnöke. Ő a továbbiakban a társaság felügyelőbizottságának elnöke marad.

Rudas szerint Vidusnak kulcsszerepe volt abban, hogy az RTL csatornái vezető szerepre tettek szert a magyar reklámpiacon. Átfogó ismeretekkel rendelkezik az RTL-csoportról, ismeri a vezetési kultúrát és a nemzetközi televíziós ipart.

 Fotó: MTI

Vidus 2008 óta látta el az RTL Magyarország és az R-Time által képviselt külső csatornák reklámstratégiájának kialakítását. 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol 2002 óta dolgozott értékesítési vezetőként.

Dirk Gerkens korábbi vezérigazgatót márciusban váltották le az RTL éléről, már akkor is Vidus látszott a legesélyesebb utódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik