Belföld

Segíteni is lehet a menekülteken, nem csak rettegni tőlük

Menekült gyerekek (Array)
Menekült gyerekek (Array)

Tisztálkodó- és iskolaszereket, gyerekruhákat, babaholmikat valamint tartós élelmiszert gyűjt a migránsok számára egy magyar családanya a Facebookon. A szolidaritás nem politikafüggő.

„Kedves Barátaink! Szeretnénk hozzájárulni a migránsokat segítő szegedi csoport munkájához, akik állandó jelenlétükkel próbálják enyhíteni a menekültek mindennapjait. Pénteken leviszünk Szegedre egy adománycsomagot. (Tisztálkodószerek, száraz élelmiszer, pelenka, gyerekjátékok, stb.) Ha valaki szeretne hozzánk csatlakozni ebben, vegye fel velünk a kapcsolatot.”

Ez a kiírás fogadott ma reggel a Facebookon. A posztot egy ismerősöm tette ki. Gémesi Andrea egy teljesen átlagos négygyermekes családanya, aki hisz abban, hogy az embereknek segíteniük kell egymáson:

“Történhet a nagypolitikában bármi, de a hétköznapi emberek szintjén igenis van szolidaritás. Erre kell építeni.”

Az adománycsomag pénteken reggel indul útra Dabasról. További információk: info@24.hu

Menekülteket segítenek szegedi fiatalok

Korábban már írtunk a migránsokat segítő MigSzol Szeged csoportról. Pár nappal ezelőtt jöttek létre azért, hogy segítsenek a hazánkba érkező menekülteknek emberségesebb körülmények között átvészelni a Magyarországon töltött időt.

Mottójuk:

“Mutassuk meg, hogy Magyarország nem rasszista és idegengyűlölő!”

Az Age of Hope Alapítvány 2010 óta segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket, jelenlega Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen lévő kicsiket is. Folyamatosan, adományokból származó élelmiszert, bébiételt, ruhát, és gyógyszereket szállítanak a rászorulóknak.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik